Biography

English / Swedish

Vivian är född i Malmö präglad av polska rötter. Hon är utbildad till sångpedagog vid Malmö Musikhögskola och började uppträda redan under sin studietid runt om i Sverige, Polen och andra länder.

Det är ingen tvekan om att Vivian Buczek är en av våra främsta jazzsångerskor med fyra soloskivor bakom sig. Hon har en enastående bredd och känsla för jazzens idiom och har gjort en rad framträdanden med både internationella och svenska storheter.

Pressen skriver:
”Om inget annat oförutsett inträffar kommer Vivian en lång tid framöver att ligga främst bland våra jazzsångerskor. Hon har allt; känsla, timing, rytmik, frasering, artikulation och en underbar humor med glimten i ögat”.

Ny skiva: Curiosity(2014)

Vivian är nu ute med sitt fjärde soloalbum Curiosity, denna gång tillsammans med en av Sveriges mest begåvade och omtalade musiker, kompositörer och arrangörer Martin Sjöstedt.

Vivian och Martin har skapat en spännande och nyfiken jazzupplevelse med kluriga och fantasifulla arrangemang. Martins fantastiska trio med Niklas Fernqvist på bas och Johan Löfcrantz Ramsay på trummor backar upp Vivians magnifika sång på ett ytterst elegant, följsamt och dynamiskt sätt. På skivan serveras en magisk mix av jazzstandards och nya originalkompositioner med influenser från bl.a. r&b, latin och pop. Hejdlöst men på ett naturligt sätt ger sig Vivian och trion ut i en modernare ljudbild som i sin tur skapar en intressant fusion i dagens jazz.

Vivians tidigare album

Straight From My Heart (2006) med Claes Crona Trio feat Jesper Thilo

Dedication To My Giants (2009) med Claes Crona Trio feat Roger Pontare

Live At The Palladium (2012)med Claes Crona Trio feat Peter Asplund

Jazz Vocal Unit

Vivian är en av medlemmarna i den omtalade svenska vokalkvartetten Jazz Vocal Unit som består av Vivian Buczek, Viktoria Tolstoy, Svante Thuresson och Peter Asplund. Sångarna bjuder på en fullspäckad show med nyskrivna arrangemang i form av ensemblesång, duetter och solonummer ackompanjerat av Claes Crona(p), Mattias Svensson(b) och Rasmus Kihlberg(tr).